M&A Gemological Instruments on julkaissut GemmoRaman-532™ – tuotteen – maailman ensimmäinen täysin automaattisen gemmologiseen tutkimukseen suunnitellun Raman- ja fotoluminesenssispektrometrin.

M&A Gemological Instruments on julkaissut GemmoRaman-532™ – tuotteen – maailman ensimmäinen täysin automaattisen gemmologiseen tutkimukseen suunnitellun Raman- ja fotoluminesenssispektrometrin.

Helsinki-Rooma, 19.9.2012 – MAGI julkaisi tänään uuden Raman-spektrometrituotteen, joka on suunniteltu erityisesti gemmologiseen tutkimukseen. Uusi tuote, joka on saatavilla heti, tuo yhden kaikkein tärkeimmistä uuden aikakauden analyyttisistä menetelmistä vihdoin gemmologien, pienten jalokivilaboratorioiden ja koulutusorganisaatioiden käyttöön.

“Jokainen yksityiskohta niin itse laitteessa kuin sen tietokoneohjelmistossa on tarkkaan harkittua. Spektrometri on valmistettu erittän korkealaatuisista komponenteista. Ohjelmisto on helppokäyttöinen ja sen sisältämä tietokanta on korvaamattoman arvokas”, sanoo Brian Thompson, Ph.D., Alabaman yliopiston professori ja fysiikan tutkija, jolla on ollut mahdollisuus tutustua ensimmäisiin tuotettuihin spektrometreihin henkilökohtaisesti.

GemmoRaman-532™ on ainutlaatuinen analyyttinen tuote, joka fokusoi lasersäteen automaattisesti tutkittavan näytteen pintaan, optimoi mittaukseen tarvittavat parametrit ja vertaa mittaustuloksia mittavaan jalokivitietokantaan. Suurin osa jalokivistä ja niiden jäljitelmistä on tunnistettavissa yhdellä hiirenpainalluksella käyttäen laitteen AutoScan- toimintoa. Näytteelle ei tarvitse tehdä lainkaan valmistelevia toimenpiteitä, eikä aikaisempaa kokemusta Raman- laitteiden käytöstä tarvita.

“Tämä on ensimmäinen kerta kun näin valmis työkalu on pienten jalokivilaboratorioiden ja jopa yksittäisen gemmologin hankittavissa. Olemme kehittäneet tietokoneohjelmiston joka tyydyttää niin vasta-alkajan kuin kokeneemmankin käyttäjän vaatimukset”, sanoo Mikko Åström FGA, MAGI:n projektipäällikkö, ja jatkaa “Tutkittava jalokivi asetetaan näytealustalle taulu alaspäin ja suojakansi suljetaan. Jos osaat käyttää reflektometriä osaat myös käyttää tuotettamme”.

Jos MAGI:n jalokiviin keskittynyt tietokanta ei riitä, ohjelmistoon sisäänrakennettu ominaisuus mahdollistaa tutkimustulosten siirtämisen vapaasti käytettävään CrystalSleuth- ohjelmistoon, joka käsittää yli 5000 mineraalin RRUFF- tietokannan. Vaikka laitteen pääasiallinen tarkoitus on jalokivimateriaalien tunnistaminen, se mahdollistaa myös lukuisia tärkeitä tutkimusmenetelmiä synteettisten jalokivien ja keinotekoisten käsittelyiden toteamiseen.

Laitteen säädettävissä oleva näytealusta mahdollistaa myös tiettyjä erityistoimintoja, kuten esimerkiksi timanttien fotoluminesenssitutkimukset nestemäisessä typessä. Moniin vastaaviin laitteisiin verrattuna GemmoRaman-532™ – laitteen suojausjärjestelmät mahdollistavat käytön ilman suojalaseja, eikä erityistiloja laserturvallisuuden takaamiseksi tarvita.

Laitteen erityisen laaja mittausalue (250-4500cm-1) on suunniteltu siten, että sillä voidaan tutkia sekä materiaalin Raman- sormenjälkeä että fotoluminesenssireaktioita. Molemmille tutkimustavoille on oma tietokantansa, johon tutkimustuloksia verrataan automaattisesti. Uusia spektrejä päivitettän jatkuvasti ja ne jaetaan käyttäjille internetin välityksellä ohjelmistoon sisäänrakennetun työkalun avulla.

GemmoRaman-532™ on pienikokoinen ja kevyt laite, joka on helposti kuljetettava. “Eräs suurimmista haasteistamme oli kehittää laite joka on kompakti, turvallinen ja helposti mukana kulkeva. Olen erittäinen iloinen että onnistuimme tavoitteissamme”, sanoo MAGI:n markkinointipäällikkö Alberto Scarani GG.

GemmoRaman-532™ on saatavana syyskuusta 2012 alkaen hintaan 7350€ (alv 0%) FOB Helsinki.

Lisätietoja: http://www.gemmoraman.com
Sähköpostiosoite: info@gemmoraman.com

Yhteystiedot:

Mikko Åström
M&A Gemological Instruments
Alhotie 14
04430 Järvenpää
+358 9 27948320
Kielet: suomi, englanti

tai

Alberto Scarani
Via di Santa Maria in Monticelli, 30,
Rome, 00186
Italy
Kielet: italia, englanti

MAGI on osa suomalaista Foral Design Oy- yhtiötä, joka on perustettu vuonna 2000. Yhtiö sijaitsee Järvenpäässä, tuotantotilat sijaitsevat Suomessa ja Italiassa.

# # #